Winterkleding die u warm houd op de racefiets

winter fietskledingKoning Winter slaat ook in 2016 keihard toe. Hoe kunnen wij ons tegen de kou wapenen?

Racefietsland.nl heeft voor jullie een aantal tips op het gebied van racefiets winterkleding.

Laagjes

Draag goede vocht doorlatende onderkleding. Thermosshirts zijn hier het meest geschikt voor. In tijden van barre kou kun je heel goed 2 over elkaar heen trekken. Katoen shirts houden vocht vast. Van vocht wordt je koud. Draag dus synthetische onderkleding. Gebruik voor de 2e laag een lang zomershirt. Als laatste kun je een thermosjack gebruiken.

Zoekt u goedkope winterkleding? Bekijk alle deals hier.

Regen

Let op dat je een regenjasje meeneemt. Zoals eerder gezegd van vocht word je koud. Doe je regenjasje echter snel uit op het moment dat je begint te zweten.

Benen

Voor je benen kun je kiezen voor een lange wielerbroek met zeem. Wij raden echter een korte koersbroek aan met daaroverheen een lange broek zonder zeem. Een warm achterwerk en een goed zittende zeem zijn de belangrijkste pluspunten hierbij. Wordt het extra koud kun je denken aan extra beenstukken onder de lange broek.

Hoofd

winterkleding racefietsDraag ten alle tijde je helm. Dus geen warme dikke muts door grootmoeder zelf gebreid maar een dunnen helmmuts of een bivakmuts. Blote stukken huid kun je insmeren met vaseline voor extra isolatie.

Voeten

Tegenwoordig zijn er speciale winterschoenen te koop. Niet iedereen heeft hier het geld voor over. Doe 2 sets dunnen sokken aan je fietsenschoenen en goede overschoenen. Heb je ook geen geld over voor overschoenen kun je een paar oversized katoenen sokken over je schoenen trekken en een gat knippen bij het plaatje voor het pedaal.

Handen

De meeste luxe variant zijn elektrische verwarmde handschoenen. Ook een tip is om je handen met verwarmende crème in te smeren. Wat ‘normale’ handschoenen betreft zijn een paar dikke met neopreen heerlijk. Alleen heb je wel snel zweethanden, altijd beter dan zwarte toppen. Belangrijk is om altijd je handschoenen aan te trekken op het moment dat je handen warm zijn. Zwaai voor je ze aantrekt goed met je handen heen en weer.

De laatste tip die we je meegeven als je geen zin hebt om in winter fietskleding te fietsen is een rollerbank gebruiken in een warme garage…

Op zoek naar nekwarmers, handschoenen, windjacks of andere winterkleding? Bekijk alle aanbiedingen van Decathlon via deze link!


Fijne winter!