3 tips om een racefiets toernooi voor jongeren te organiseren

racefiets toernooi organiseren

Voor jongeren is het natuurlijk heerlijk om aan een toernooi mee te doen. Het maakt niet uit of het een karate toernooi is, voetbal toernooi of een racefiets toernooi. Wanneer er een goede organisatie is zal alles soepeltjes verlopen. Ook bij een racefiets toernooi is dit het geval. Het belangrijkste is om een paar goede routes te hebben en voldoende deelnemers. Hiervoor moet wat marketing gedaan worden. Flyers drukken, een artikel in de krant en natuurlijk veel mond op mond reclame van de leden en de deelnemers. We delen graag onze tips om een goed toernooi te organiseren.

De routes

Wanneer je een racefiets toernooi gaat organiseren is het van groot belang om een paar mooie routes te hebben. Een paar routes langs mooie plekken en met een paar klimmetjes en afdalingen. Het is zo mogelijk om de jonge rijders uit te dagen. Ze moeten natuurlijk wel spierpijn hebben als ze een paar ronden hebben gedaan. Het is de pijn welke de voldoening geeft. Alleen dan zullen de deelnemers voelen dat ze ook een paar pittige ritten hebben gedaan. Het is mooi om tijdritten te doen, groepsritten en natuurlijk een paar etappes. Door een mooie serie van tours uit te zetten zullen er meer deelnemers zijn.

De marketing

Om deelnemers te krijgen voor het toernooi is het essentieel om marketing te doen. Het is een must om het toernooi onder de aandacht te krijgen van de mensen. De mensen moeten de prikkel krijgen om mee te doen. Ze moeten zich eigenlijk direct in willen schrijven nadat ze iets gehoord hebben over het racefiets toernooi. Als dat goed gebeurt dan zal het een succes worden. Kijk of er unieke aspecten zijn bij het toernooi om er zo een succes van te maken. Gebruik alle mogelijke kanalen om de mensen te bereiken. Denk aan een artikel in de krant, promoties op social media en ook flyers in de supermarkten.

Het onderhoud en de support

Zorg voor een goede technische support. Wanneer een fiets een mankement heeft moet het natuurlijk snel verholpen worden. De deelnemers moeten op goed onderhouden fietsen rijden met voldoende spanning op de banden en de ketting. Door een goed technisch team samen te stellen is het mogelijk om hierin te slagen. Ook een paar reservefietsen en onderdelen mogen natuurlijk niet ontbreken. Het is aan de organisatie om ervoor te zorgen samen met de deelnemers. Een volgauto is tevens een noodzakelijk kwaad om uitvallers mee op te vangen.