SRAM groepen

SRAM is vergeleken met zijn concurrenten een relatief kleine leverancier van racefiets groepen, maar wel eentje die zich razendsnel ontwikkelt. Zo brengt SRAM meerdere upgrades per jaar naar buiten. In 2006 kwam SRAM met hun eerste twee groepen naar buiten, bedoelt om de concurrentie aan te gaan met de Shimano en Campagnolo groepen.

Verschillende SRAM groepen

De twee beste SRAM groepen zijn de SRAM Red en de SRAM Force. SRAM Red kan gezien worden als een groep voor professionele wielrenners, en Force als een groep voor amateurs. In 2010 bracht SRAM nog een nieuwe groep uit, de Apex, welke meer gericht is op recreatieve fietsers.

SRAM groepen volgorde op een rijtje

De groepen van SRAM, gesorteerd op kwaliteit/prijs zijn van hoog naar laag. De SRAM groepen zijn allemaal normale 10-speed groepen. Dit houd in dat ze 10 achtertandwielen hebben en 2 voortandwielen.

  • Red (10-speed)
  • Force (10-speed)
  • Rival (10-speed)
  • Apex (10-speed)

Compatibel met Shimano

Een leuk extraatje aan de SRAM groep onderdelen is dat veel onderdelen compatibel zijn gemaakt met onderdelen uit de Shimano groepen. Mede door de lagere prijs en het vaak mooiere uiterlijk van de SRAM groep onderdelen kiezen veel fietsers dan ook voor een combinatie van SRAM en Shimano onderdelen.