Racefiets onderdelen

Een racefiets bestaat uit vele losse onderdelen, welke bijna nooit allemaal van hetzelfde merk afkomstig zijn. De meest belangrijke onderdelen van een racefiets zullen we op deze website behandelen.

Het frame is het grootste onderdeel van de fiets, en uiteraard ook een van de belangrijkste. Bij het kiezen van een frame voor uw racefiets kunt u tegenwoordig uit veel verschillende opties kiezen. Gelukkig voor u hebben wij de voordelen en nadelen van elk frame type op een rijtje gezet.

  • Lees meer over het racefiets frames

Veel racefiets onderdelen behoren tot een bepaalde groep. Alle bewegende onderdelen aan de racefiets behoren namelijk tot een bepaalde groep, die voor een groot deel de kwaliteit van de fiets bepaalt, hoe fijn deze aanvoelt en hoe vaak er onderhoud moet worden gepleegd.

  • Lees meer over de verschillende racefiets groepen

Tot de bewegende racefiets onderdelen behoren onder andere de derailleurs, trapas, pedalen, remmen, crankstel, cassette, naven, verstellers en balhoofdstel. Al deze onderdelen behoren tot een onderdelengroep. Andere onderdelen die niet bij zo’n groep horen zijn het zadel, stuur, de banden en de wielen van je racefiets.