Carbon frames

Wilt u het lichtste, sterkste en meest stijve frame wat er op dit moment gebouwd wordt dan moet u kiezen voor een frame van carbon. Carbon frames worden steeds populairder en de hoeveelheid racefietsen met een carbon frame neemt dan ook sterk toe.

Is een carbon frame de moeite?

Frames van carbon zijn de lichtste frames die er momenteel op de markt zijn. Het grote nadeel van carbon frames is het prijskaartje dat eraan hangt. Carbon frames mogen dan een stuk lichter zijn dan bijvoorbeeld frames van aluminium, ze zijn ook een stuk duurder. Toch is het voor gevorderde racefietsers wel de moeite om te investeren in een carbon frame. De frames van carbon gaan erg lang mee en behoeven minder onderhoud dan andere frames. Zo kan carbon bijvoorbeeld niet roesten, in tegenstelling tot bijvoorbeeld aluminium.

Gouden middenweg, combinatie frames

Gelukkig worden er tegenwoordig ook veel frames gemaakt die een combinatie zijn tussen een carbon frame en een aluminium frame. Dit zijn frames die bijvoorbeeld enkel een voorvork of achtervork van carbon hebben en waarbij de rest van aluminium is. Zo combineert u de voordelen van carbon met de voordelen van aluminium. Daardoor heeft u een sterk, licht en comfortabel frame, dat te koop is voor een redelijk normale prijs.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk ons aanbod van racefietsen met carbon frames!